Årets DemensKoordinator 2003

Demenskoordinator Mette Abrahamsen blev i anerkendelse af hendes indsats inden for demensarbejdet kåret som årets DemensKoordinator i 2003.

Mette Abrahamsen har ydet en ekstraordinær indsats i forbindelse med at organisere, gennemføre og formidle en vanskelig demensproblematik. Hun har formået at skabe et resultat, hvor de menneskelige værdier fastholdes for både den demente, dennes pårørende og for fagpersoner. Endelig har hendes formidling af resultaterne givet inspiration til andre fagpersoner, for den fremtidige indsats i demensarbejdet.

Mette Abrahamsen har arbejdet med demenssygdommen Semantisk demens. Hun har gennemført et målrettet forløb, der både indeholder støtte og rådgivning til den demente, dennes pårørende og til personalet. Ligeledes har Mette Abrahamsen udviklet undervisningsmateriale i form af en videofilm om sygdommen, og hvordan man yder støtte til den demente.

Mette Abrahamsen er uddannet sygeplejerske og demenskoordinator.

Videofilmen: “Du er så smuk” fortæller om Jane, der i en alder af 47 år får stillet diagnosen semantisk demens. Filmen fortæller om dagligdagen hos Jane, og hvordan Fuglebjerg kommune ved et skræddersyet program har formået at passe Jane i eget hjem.

Filmen illustrerer, at plejehjem ikke er den eneste løsning, når demente mennesker bliver så hjælpeløse, at de ikke kan klare sig selv.

Oplæg og ide: Mette Abrahamsen og Anette Køhler Aurora Forlag, Film & Video, 2002. – 1 videokassette (VHS) 25 min. Pris for hæfte og film kr. 200.00

Yderligere information til Mette Abrahamsen meab@naeskom.dk