Vibeke Tang Larsen er Årets DemensKoordinator 2013

Vibeke Tang Larsen er Årets Demenskoordinator 2013

Vibeke Tang Larsen er Årets Demenskoordinator 2013

Demenskoordinator i Nyborg Kommune Vibeke Tang Larsen blev kåret som Årets Demenskoordinator 2013. Prisoverrækkelsen fandt sted under overværelse af over 400 demenskoordinatorer i forbindelse med DemensKoordinatorerne i DanmarKs Årskursus på Nyborg Strand om aftenen den 18. september.

Vibeke Tang Larsen er indstillet til prisen af kolleger, og i deres begrundelse følger en meget stor buket rosende ord om hende og hendes indsats på demensområdet. Hun har blandt andet været med til at starte en pårørendeskole, netværksgrupper for pårørende og en demenscafé i samarbejde med Ældre Sagen. Hun har også blik for, hvor vigtig fagligheden er blandt personalet, som møder mennesker med demens. Derfor har hun kæmpet for, at elever fra sundhedsfaglige uddannelser modtager demensundervisning i deres praktiktid i Nyborg Kommune, for temadage for sygeplejersker, ligesom hun har implementeret Marta Meo-metoden er i kommunen.

Det var en beskeden og meget overrasket Vibeke Tang Larsen, som gik på scenen og blev hyldet med stående applaus. Hun siger: “Jeg har så mange gode kolleger, og uden dem var jeg ingenting. De er altid positive og med på idéer. Så prisen er lige så meget til dem.”

Det kollegiale sammenhold skinner tydeligt igennem. En kollega siger om hende: “Vibeke er en stor inspiration for os alle, og hun har en god evne til at blive på jorden. Selv om hun nu skal være leder af en ny afdeling, har hun valgt at bibeholde demenskoordinatorfunktionen hos fem borgere – for stadig at have ”fingrene i bolledejen.”

Det er faktisk ikke første gang, at Vibeke Tang Larsen modtager en pris for sit arbejde. Som drivkraft bag et enormt og meget anerkendt frivilligkorps har hun og kollegerne netop modtaget Frivilligprisen 2013 i Nyborg Kommune.